- Dato/tid:
- Sted: Auditorium 2
- Legg til i kalender
I løpet av 20 år har Church of England opprettet eller revitalisert 100 menigheter i byer og gitt dem status som Resource churches. Disse menighetene har nådd mange nye. Hva kan vi lære av denne satsningen?
Erfaringsdeling fra Ric Thorpe, Respons fra Knut Tveitereid, panelsamtale med bl.a. Helge Gaard (NMS), Kristin Gunleiksrud Raaum (Kirkerådet), Birgitte Kessel (Manglerud menighet), Kjetil Haga (Normisjon), Gunnar Bråthen (NLM), Jarle Skullerud (Frikirken).
Enkel bevertning. Gratis. Påmelding til MF.no
Program:
1230 Erfaringer med "Recource churches" v/ biskop Ric Thorpe
Respons ved Knut Tveitereid (MF)
1400 Pause med enkel bevertning
1420 Panelsamtale
1500 Åpent for spørsmål
1530 Slutt
Biskop Ric Thorpe har vært involvert i nybrottsarbeid som prest i London, og etter at han ble biskop har han reist rundt i England og utlandet for å bistå biskoper, bispedømmer og menigheter med strategisk tenkning spesielt rundt det de kaller for Resource churches (RC) i byer. Som i Norge flytter mange mennesker til byene i England, og kirken har utfordring med å omstille seg befolkningsendringen. RC satsningen er et forsøk på å møte denne utfordringen. I 2012 var det ca. 10 RC, og i 2020 var det 100 RC i England.
De når mange unge. Menighetene har ulik profil fra karismatisk til anglokatolsk. De er enten revitalisering av en menighet som holder på å dø ut, eller en nyplanting. Biskopene har utpekt dem som RC og gitt dem myndighet til å gå utover sine soknegrenser for å nå målgrupper som ikke kommer til gudstjeneste. De kalles RC fordi de gir ressurser til andre menigheter. Det er en «curate» (prest under utdanning/ praksis) som blir lært opp. Etter noen år sendes vedkommende sammen med et team på ca. 20 for å starte opp en ny RC. Gjerne etter invitasjon fra en biskop.
Innledning fra Ric Thorpe og påfølgende respons fra Knut Tveitereid kan følges på Zoom.
Arrangører: NMS, Norges kristne råd og MF