MFs forskningsområder
MF er en drivkraft i forskning og utvikling innenfor teologi, religionsvitenskap, humaniora og samfunnsvitenskap. Hos oss er det et nært samspill mellom forskning og utdanning.
MF har to sentre:
MF Center for the Advanced Study of Religion (MF CASR) fronter religionsforskningen på MF. Senteret er en arena for forskning og forskningsformidling. MF CASR legger til rette for samarbeid mellom MF og andre akademiske institusjoner.
Kompetansesenter for forskning, utvikling og formidling i kirke og menighet (MF KOM). Senteret er kontaktledd mellom MFs fagmiljø og kirkelige aktører som vil gjøre bruk av MFs kompetanse i sine sammenhenger.
Forskningsnytt fra MF
«This is my story, this is my song»
"Dette er refrenget på salmen som på norsk heter Salige visshet. Den har jeg sterke minner fra," skriver Hilde Marie Ø. Movafagh i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse.
Usynlig
Tema for verdensdagen for psykisk helse i år er å snakke mer sammen. Men kanskje er det like viktig å lytte, og å se. Lytte også til det som er taust, se det som er usynlig, skriver Carl Petter Opsahl.
Vi trenger å snakke mer sammen
Overfladiske interaksjoner, som en rask tekstmelding eller en emoji, kan aldri erstatte en ærlig ansikt-til-ansikt-samtale. Det er i de dype samtalene vi knytter ekte bånd og finner støtte til å håndtere livets utfordringer, skriver Gry Stålsett.
«God’s Ghostwriters»: Hvordan bibeltekster ble samskrevet med kristne slaver
«God’s Ghostwriters»: Hvordan bibeltekster ble samskrevet med kristne slaver. Å få en dypere forståelse av det allestedsnærværende slavearbeidet i den romerske verden, og spesielt rollen skrivere hadde i skriftproduksjon, setter all tidlig kristen litteratur i et nytt lys.