Retningslinjer for bevertning og representasjon ved MF
Det er kaffe/te tilgjengelig for alle møter ved MF på tekjøkkenet 3. etasje og kjøkkenet/personalrommet i 4. etasje. Møteansvarlig sørger selv for kaffe/te til eget arrangement.
Gjeldende fra 1. januar 2023.
Servering av kaffe/te/kake til erfaringsbaserte programmer og spesielle samlinger for ph.d.-studenter kan bestilles via mat@mf.no. Første mulige serveringstidspunkt er kl. 10.15.
Det gis normalt ikke støtte til bevertning ved interne møter som inngår i MFs daglige drift. Det gjelder for eksempel møter i ulike råd og utvalg, seksjonsmøter, programmøter og lignende.
Ved øvrige arrangement kan det være bevertning innenfor kriterier og satser som beskrevet her. Bevertningskostnader ut over disse satsene dekkes av den ansatte selv:
1. Interne arrangementer (kurs, seminar mv.)
Godkjenning må alltid innhentes på forhånd fra budsjettansvarlig for arrangementet eller nærmeste leder.
- På arrangement som er berammet til mindre enn 3 timer, kan kaffeservering vurderes av den enkelte.
- På arrangement som varer i mer enn 3 timer og går inn i lunsjtid, kan det serveres en enkel lunsj. Lunsjutgiftene skal ikke overstige kr 150,- per deltaker.
- På interne arrangement som varer 3 timer eller mer, strekker seg utover den ordinære arbeidstiden og hvor det er nødvendig med servering av annet enn smørbrød, kaffe og lignende, kan det benyttes inntil kr 300,- per deltaker.
- På heldagsarrangement som strekker seg utover den ordinære arbeidstiden og hvor det er nødvendig med to serveringer, kan det benyttes inntil kr 450,- pr. deltaker.
- Satsene er inkludert drikke.
- Bestillinger skal gjøres via mat@mf.no
< 3 timer i arbeidstiden | Kaffe/te |
> 3 timer i arbeidstiden og går inn i lunsjtiden | kr 150 |
> 3 timer utover arbeidstiden | kr 300 |
Heldag utover arbeidstiden med behov for 2 serveringer | kr 450 |
2. Interne arrangementer med ekstern deltakelse
Godkjenning må alltid innhentes på forhånd fra budsjettansvarlig for arrangementet eller nærmeste leder.
- På arrangement som varer mindre enn 3 timer og holdes innenfor den ordinære arbeidstiden, kan det benyttes inntil kr 150,- per deltaker.
- På arrangement som varer i mer enn 3 timer og går inn i lunsjtid, kan det serveres en enkel lunsj. Lunsjutgiftene skal ikke overstige kr 150,- per deltaker.
- På arrangement som varer 3 timer eller mer eller som strekker seg utover den ordinære arbeidstiden og hvor det er nødvendig med servering av annet enn smørbrød, kaffe og lignende, kan det benyttes inntil kr 300,- per deltaker.
- På heldagsarrangement som strekker seg utover den ordinære arbeidstiden og hvor det er nødvendig med to serveringer, kan det benyttes inntil kr 450,- pr. deltaker.
- Satsene inkluderer drikke
- Bestillinger skal gjøres via mat@mf.no
< 3 timer i arbeidstiden | kr 150 |
> 3 timer i arbeidstiden og går inn i lunsjtiden | kr 150 |
> 3 timer utover arbeidstiden | kr 300 |
Heldag utover arbeidstiden med behov for 2 serveringer | kr 450 |
3. Interne arrangementer utenfor MFs lokaler
Godkjenning må alltid innhentes på forhånd fra budsjettansvarlig for arrangementet eller nærmeste leder.
- Hovedregelen er at det skal benyttes MFs lokaler ved bespisning. Disse satsene gjelder der det gjøres unntak fra denne hovedregelen. Satsene inkluderer drikke.
- Normalt sendes regning som faktura til MF.
- Det skal som regel ikke utbetales tips for MFs regning. Unntak gjelder kun ved representasjon i land hvor det er vanlig med nøkternt tips eller fast påslag på regningen.
< 3 timer i arbeidstiden | kr 195 |
3 timer i arbeidstiden og går inn i lunsjtiden | kr 220 |
3 timer utover arbeidstiden | kr 440 |
Heldag utover arbeidstiden med behov for 2 serveringer | kr 652 |
4. Representasjon
Representasjonsutgifter er utgifter til bevertning utenfor MF der MFs ansatte representerer institusjonen i møte med eksterne gjester. Godkjenning må alltid innhentes på forhånd fra budsjettansvarlig for arrangementet eller nærmeste leder.
- Normalt sendes regning som faktura til MF.
- Det skal som regel ikke utbetales tips for MFs regning. Unntak gjelder kun ved representasjon i land hvor det er vanlig med nøkternt tips eller fast påslag på regningen.
Lunsj inkl. drikke | kr 400 |
Middag inkl. drikke | kr 750 |
Alkoholservering
- Arbeidsmiljøet ved MF skal være rusfritt både for studenter og ansatte. Det skal derfor ikke serveres/nytes alkohol innenfor arbeidstidens kjernetid (før kl. 15.00) i MFs lokaler, eller på arrangementer med studenter til stede.
- Det serveres normalt ikke alkohol på interne arrangementer på MF og maksimum to alkoholenhet pr. person ved øvrige arrangement.
- Alkoholholdig drikke serveres kun i forbindelse med servering av mat. Kostnadene til drikke er inkludert i satsene for bevertning/representasjon.
- Søknad om dispensasjon for servering av alkohol sendes til direktør, agnes.skagemo@mf.no