Tilrettelegging av studiehverdagen
Du kan søke om tilrettelegging av studiehverdagen hvis du har en funksjonsnedsettelse eller har andre særskilte behov for tilrettelegging.
Kontakt
Dersom du har behov for tilrettelagt studiehverdag, ta kontakt med
Anni Karin Rambek
Rom 358A
Tlf. 22 59 06 35
Hvem kan søke?
Det kan være ulike grunner til at du kan ha behov for tilrettelegging.
Funksjonsnedsettelse eller andre særskilte behov
Det kan f. eks. være nedsatt bevegelsesfunksjon, nedsatt syn eller hørsel, nedsatt kognitiv funksjon, lese- og skrivevansker, psykiske utfordringer, kroniske sykdommer eller skader.
Omsorg for barn
Studenter som har omsorg for barn eller behov for å amme, kan også søke om individuell tilrettelegging.
Toppidrettsutøvere og verv i studentpolitiske organer
Toppidrettsutøvere eller andre som skal representere i arrangement på nasjonalt eller internasjonalt nivå, og studenter med verv i studentpolitiske organer, og som derfor har behov for særskilt tilrettelegging, kan kontakte studieveileder for nærmere informasjon om muligheter for tilrettelegging.
Hva kan du søke om?
Du kan søke om ulike typer særskilt tilrettelegging ut fra ditt behov.
Her er noen eksempler:
Forlenget studieløp, begrenset fravær i den obligatoriske undervisningen, lengre tid på skriftlige kortprøver eller utsatte frister på skriftlige innleveringer
Fravær
I mange av emnene ved MF er det lagt opp til at studentene kan ha et fravær av en viss størrelse og likevel oppfylle studiekravet om oppmøte til undervisningen. Dette har vi gjort for at du skal slippe å måtte søke om tilrettelegging ved kortvarige fravær, som skyldes f. eks. akutte skader, egen sykdom eller syke barn.
Utsatt innlevering
I noen av emnene har lærerne allerede lagt opp til to innleveringsdatoer for skriftlige oppgaver. Da kan du ta kontakt med læreren din og be om utsatt innleveringsfrist og trenger ikke søke om særskilt tilrettelegging via søknadsskjemaet nedenfor.
Har du lese- og skrivevansker kan du ha rett til lengre tid på skriftlige kortprøver.
Utvidet tid på studiekrav
- Ved kortprøver (studiekrav/obligatorisk undervisningsaktivitet) på 1–2 timer, kan det gis 15–30 minutter utvidet tid.
- Ved delinnleveringer kan emneansvarlig gi enhver student noen dager ekstra ved akutt sykdom med sykmelding (tid mot tid, f.eks. en ukes sykmelding gir en ukes utsettelse, dog innenfor rimelighetens grenser). Søknad om dette gjøres her direkte til emneansvarlig.
Fast lesesalplass
I den stille lesesalen er en andel av plassene satt av til faste leseplasser for masterstudenter og dem som av andre årsaker har et særskilt behov for dette. Tildelingen av plassene skjer i starten av hvert semester.
Kontakt din studierådgiver hvis du har behov for dette.
Mentor via NAV
Parkeringstillatelse
Kontakt din studierådgiver hvis du har behov for dette på grunn av en funksjonsnedsettelse eller særskilte grunner.
Fysisk tilgjengelighet
Les mer om praktisk informasjon om MF-bygget for studenter
Hva innebærer retten til tilrettelegging?
Retten gjelder tilrettelegging som ikke innebærer en uforholdsmessig byrde for utdanningsinstitusjonen.
- I denne vurderingen skal det legges særlig vekt på tilretteleggingens effekt for å fjerne barrierer for de aktuelle studentene, kostnadene ved tilretteleggingen og institusjonens ressurser.
Tilretteleggingen må ikke føre til en reduksjon av de faglige kravene som stilles i den enkelte utdanningen.
- Noen ganger må du f. eks. være til stede i undervisningen for å oppnå de faglige kravene som stilles til deg i emnet. Andre ganger kan du kompensere for fraværet, f. eks. ved å levere en skriftlig oppgave. Dette må vurderes konkret fra emne til emne.
Tegnspråktolk, personlig assistent, bruk av rullestol eller førerhund
Har du en funksjonsnedsettelse som gjør at du har med deg tegnspråktolk, personlig assistent, bruker rullestol eller har med deg førerhund, bør du melde fra om dette til tilrettelegging@mf.no før studiestart slik at vi kan forberede oss til å ta imot deg på best mulig måte.
Registrering av tilstedeværelse og evakueringsplan
Hvis du enten bruker rullestol eller er avhengig av heis, skal du registrere deg i resepsjonen i 1. etasje når du kommer, og gi beskjed når du forlater bygget.
Studenter som har behov for det, kan få utarbeidet en individuell plan for evakuering av bygget ved brann eller andre hendelser. Ta kontakt med Nadia Sand (nadia.sand@mf.no) for nærmere informasjon dersom du tenker at dette kan være aktuelt for deg.
Søknadsfrist
Den ordinære fristen for søknad om tilrettelegging av studiehverdagen er 1. september i høstsemesteret og 1. februar i vårsemesteret.
Hvis det oppstår et tilretteleggingsbehov etter søknadsfristen, kan du kontakte studierådgiveren din om dette.
Søknad og dokumentasjon
Hvis det er nødvendig for å begrunne behovet for tilrettelegging, ber vi om at du legger ved relevant dokumentasjon, som legeerklæring, sakkyndig erklæring eller lignende.
Når kan du forvente svar?
Du får svar på søknaden skriftlig, enten i digital postkasse eller i vanlig post. Svaret får du vanligvis innen en måned. Hvis det tar lengre tid å behandle søknaden, får du et foreløpig svar fra oss om dette.
Kontaktinformasjon
Ta kontakt på tilrettelegging@mf.no hvis du har behov for tilrettelegging av studiehverdagen.