Høy aktivitet ved MFs skrivesenter
Skrivementorene ved skrivesenteret avslutter snart sitt tredje semester med skrivehjelp for studenter. I høst har de arrangert en rekke bootcamps med professor Blossom Stefaniw som har høstet mange lovord. Den siste bootcampen finner sted mandag 5. desember.
Disse bootcampene har tatt for seg helheten i hvordan skrive akademiske tekster, til mer spesifikke økter viet blant annet til hvordan skrive presise setninger eller en god innledning. Sistnevnte bør være som «…en sjefete tante som har alt under kontroll, men som i all hemmelighet elsker deg. En dårlig innledning er som en hel barnehage som kommer på besøk klokken 06.00 etter å ha fått godteri til frokost. Eller som en rar fyr på bussholdeplassen som snakker til fuglene», for å si det med Stefaniws egne ord.
MFs Skrivesenter
Skrivesenteret er et tilbud til MF-studenter som ønsker å utvikle egne skriveferdigheter. På skrivesenteret kan du få hjelp til å formulere problemstilling, strukturere en oppgave, referanseteknikk, og andre spørsmål knyttet til skriveprosessen.
- Skrivebootcampene har fungert utrolig bra! Vi har fått utrolig gode tilbakemeldinger fra deltakerne, og vi ved skrivesenteret har også hatt god nytte av bootcampene - Blossom er utrolig flink til å motivere samt få deg til å tenke annerledes om skriving. Vi håper å fortsette med dem neste semester, forteller Malene Melbye. Hun jobber som skrivementor sammen med Sofie Kjærnes og Stephen Perez.
Økende bruk av skrivesenteret
Siden oppstarten av skrivesenteret i fjor høst har de tre skrivementorene merket seg at tilbudet blir stadig mer kjent blant studentene og flere benytter seg nå av hjelpen de kan få.
- Mange studenter kommer tilbake flere ganger, og vi ser at de gjør fremgang og klarer å ta i bruk rådene de får. I høst har de fleste studentene kommet i god tid før oppgaven skal leveres. I vår var det derimot en del som kom samme dag som oppgaven skulle leveres og det er ofte litt seint, forteller Stephen.
- Siden vi startet i et semester der pandemiregler fremdeles var en del av hverdagen, var det ikke like mange som brukte biblioteket, men det ser vi har endret seg nå. Vi synes jo dette er veldig gøy, for vært største mål er jo å kunne hjelpe studenter til å bli de beste skribentene de kan! Ellers har vi også funnet mer ut av hva slags arrangementer som trekker studenter, men vi er alltid åpne for forslag, legger Malene til.
Skrivementorene har fått god erfaring med å hjelpe sine medstudenter gjennom tre semestre. Mange av de samme utfordringene som går igjen og de deler gjerne noen skriveråd:
Malene og Sofie oppfordrer alle til å spørre om hjelp underveis:
- Alle burde egentlig spørre mer om hjelp - det kan bare gå en vei, til det bedre. Mange kommer til oss med få dager igjen til innlevering, og stresser mye mer enn de trenger. Jeg skulle selv ønske jeg spurte mer om hjelp og råd ta jeg tok min bachelor, det hadde spart meg for mye unødvendig stress dagene før innleveringer, sier Malene.
- Noen ganger kan det bare hjelpe å snakke sammen med noen om hvilke tanker man har. Å diskutere og reflektere sammen med andre har stor verdi. Snakk sammen med medstudenter, og kom selvfølgelig innom oss også, tilføyer Sofie.
Stephen har et konkret råd om kildebruk: – Bruk kildene gjennom hele oppgaven. Å vise til én kilde fra pensum én gang i oppgaven er for lite, mange trenger å gå mer i dybden. Bruk teorien til å forklare temaet du skriver om. Jeg ser også at mange blander gjerne flere kilder og egne meninger sammen uten at man som leser skjønner hva som er hva.
Flere bootcamps og seminarer til våren
Planleggingen av vårens aktiviteter er allerede godt i gang. Førsteamanuensis Hege Cathrine Finholt er faglig leder for skrivesenteret. Hun forteller at de tar med seg de gode erfaringene fra høstens bootcamps og at de ellers er åpne for forslag fra både studenter og ansatte:
- Som faglig leder av skrivesenteret er jeg veldig glad for alt det gode arbeidet skrivementorene gjør i oppfølging av studentene våre. Studenter som har vært innom skrivesenteret skryter av den gode hjelpen de har fått, så jeg vil med dette rette en stor takk til mentorene.
- Å skrive akademiske tekster er en krevende oppgave, og vi vet alle at det kreves mye trening for å beherske dette. Skrivesenteret er derfor en viktig del av det akademiske arbeidet vi driver med på MF, både for studentene og for ansatte. Bootcampen med Blossom Stefaniw har vært så populær at vi ser det er et stort behov for å fortsette en slik bootcamp, og også tilby noe liknende for bachelor-studentene, og dette er vi i ferd med å utvikle.
- Til våren skal vi også arrangere forskjellige workshops som vi har utviklet basert på det vi ser er behov blant studentene. Blant annet skal vi ha workshop om norsk grammatikk, en workshop om hvordan skrive en bachelor-oppgave, en workshop om tips og råd om hvordan man skal finne en god måte å konsentrere seg på. Dersom du leser dette og har ideer til en workshop så er det bare å ta kontakt, oppfordrer Hege Cathrine.
Aktuelt