Studer hinduisme i Katmandu og Oxford
Fra og med høsten 2022 kan MF-studenter reise til Katmandu og Oxford for å lære mer om hinduisme. Studiet er først og fremst for studenter som allerede har noen forkunnskaper i østlig religiøsitet. Studentene vil få et dypdykk i Hinduisme på et 2 ukers sommerkurs i Katmandu fra 1. august til 14. august (10 studiepoeng). Så bærer turen til Oxford for resten av høstsemesteret for å studere ved det kjente Oxford Centre for Hindu Studies (OCHS).
Silje Lyngar Einarsen er postdoktor i religionsvitenskap ved MF vitenskapelig høyskole. Hun underviser også på sommerkurset i Katmandu og bistår OCHS med å godkjenne søknader fra studenter til disse emnene.
- OCHS tilbyr fordypningsemner i hinduisme og indisk filosofi, samt sanskritlesing og manuskriptstudier for de språkinteresserte. Sommerkurset i Katmandu tar utgangspunkt i Nepals levende religiøse tradisjoner, hvor gudinnedyrkelse, yoga og tantra står sterkt. Det som er flott med utvekslingstilbudet er at studentene virkelig får mulighet til å fordype seg i hinduisme og samtidig oppleve andre sider ved religionen enn det de møter i lærebøker og på forelesninger, forteller Einarsen.
Unik utvekslingsmulighet
Elray Henriksen
Elray Henriksen, den nye seniorrådgiveren i internasjonalisering ved MF, er svært fornøyd med samarbeide med Oxford Centre for Hindu Studies:
- Dette er en unik utvekslingsmulighet for våre studenter. Her kan de få flotte erfaringer og oppleve noe helt spesielt og annerledes.
Elray presiserer at MF-studenter som har nødvendige forkunnskaper må melde interesse til internasjonalt kontor innen 19. april 2022. Internasjonalt kontor vil sammen med studierådgiverne vurdere om muligheten til å delta passer med studieplanen til den enkelte student.
Det er også en egen søknadsprosess for å være med på turen og delta i disse nye emnene som MF nå tilbyr i Katmandu og Oxford.
- Interesserte studenter må sende en egen søknad innen 1. mai 2022 for å bli vurdert for disse emnene. OCHS er spesielt interesserte i dedikerte studenter som både kan jobbe selvstendig og bidra til fellesskapet ved senteret, understreker Silje Lyngar Einarsen.
Aktuelt