Agnes Skagemo (53) er ansatt som ny direktør for organisasjon og virksomhetsstyring ved MF.

De siste 14 årene har Skagemo hatt lederjobber med fokus på virksomhetsstyring, organisasjon og personalarbeid. I sin nåværende stilling som assisterende generalsekretær i Søndagsskolen Norge har hun hovedansvar for HR, HMS, avdeling for frivillighet, personvern og kontordrift ved hovedkontoret. Hun er også generalsekretærens nærmeste medarbeider og stedfortreder.

I sin forrige jobb som daglig leder i Gand menighet i Sandnes hadde Skagemo blant annet ansvar for 14 ansatte, 400 frivillige, økonomi, flere bygg og var redaktør for menighetsblad og nettside.

Veldig spennende

– Jeg er oppvokst i Den norske kirke, og har alltid hørt mye positivt om MF. Jeg synes MFs virksomhet er veldig spennende, og gleder meg til å jobbe i akademia; ved MF som blant annet utdanner premissleverandørene til Den norske kirke og Kristen-Norge, sier Agnes Skagemo.

Hva ser du aller mest frem til?

– Jeg er glad i mennesker og i samarbeid, og gleder meg veldig til å bli kjent med mange nye, flinke folk – og ikke minst studentene!

Jeg synes MFs virksomhet er veldig spennende, og gleder meg til å jobbe i akademia; ved MF som blant annet utdanner premissleverandørene til Den norske kirke og Kristen-Norge.

Agnes Skagemo

Verdibasert ledelse

Agnes Skagemo kommer til å sitte i rektors ledergruppe og rapportere til rektor. Ledergruppen består for øvrig av prorektor, økonomidirektør og studiedirektør.

MFs styreleder Åshild Mathisen er svært fornøyd med å få inn nettopp Skagemo når MFs nåværende direktør Beate Pettersen nå snart går av med pensjon.

– Styret ved MF søkte en tydelig og trygg direktør som tar initiativ, er løsningsorientert og handlekraftig. Vi ville ha en leder som ønsker å jobbe strategisk og operativt med ledelse i en verdibasert kunnskapsvirksomhet, og som evner å motivere og skape gode resultater gjennom og sammen med andre. Vi lette etter en direktør som samarbeider godt med mennesker i ulike roller og på ulike nivåer, og som liker å jobbe på en hektisk arbeidsplass der oppgavene er mange. Jeg er veldig glad for at vi fant nettopp en slik person i Agnes Skagemo, sier styreleder Åshild Mathisen.

Mange verv

MFs nye direktør har en master i verdibasert ledelse ved VID, der hun skrev masteravhandling om konflikthåndtering i Den norske kirke. Hun er utdannet sykepleier med spesialisering i kreftsykepleie.

Skagemo har hatt, og har, mange verv innen frivillighet og offentlig forvaltning. Hun er nestleder i styret for Frivillighet Norge og medlem i fordelingsutvalget for grunnstøtte til frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner, oppnevnt av Barne- og familiedepartementet. I forbindelse med Hovedutvalgets utredning til ny organisering i Den norske kirke, satt hun i underutvalg for demokrati.

MFs direktør for organisasjon og virksomhetsstyring har ansvar for bygg, drift og fellestjenester, IT, kommunikasjon, HR og HMS, samt kontakten med bedriftshelsetjenesten. Agnes Skagemo tiltrer 15. august.  

Aktuelt