Atle O. Søvik har startet en YouTube-kanal hvor han presenterer sin bok A Basic Theory of Everything.

-Hva får en mann på 45 år til å starte YouTube-kanal? 
Det er den nye 45-årskrisa: jeg trenger noen likes! Litt mer seriøst er det fordi en del interesserte lesere syntes boka var tung å lese, så da tenkte jeg at jeg kunne gjøre innholdet litt mer tilgjengelig.


-Hvordan har responsen vært?
-Den første uka opplevde jeg en dobling av antall abonnenter. Så nå er det to. Det er et stykke fram til Ylvis og 1 milliard visninger, så jeg skal nok klare å holde beina på jorda. Hvis jeg får 50 likes, skal jeg feire med en kopp kaffe.

-Ser du for deg at dette kan gjøre deg mer kjent?
Det er ingen som har stoppet meg på gata ennå og sagt: har ikke jeg sett deg på YouTube? Den nærmeste jeg har kommet til å bli kjent igjen på gata, var en gang på utested da Lars Bohinen spurte om jeg var Brynjar Meling. Så lista ligger ganske lavt i utgangspunktet når det gjelder å øke kjendisstatusen.


-Hva tror du potensialet for kanalen er?
Jeg har allerede en del erfaring med å legge ut videoer på MF sin YouTube-kanal. Der har jeg ganske mange videoer med flere tusen visninger hver og til og med over ti tusen. Det er altså absolutt realistisk at flere kan få med seg denne boka via YouTube enn ved at de leser den. Jeg avventer likevel å bytte ut «professor» med «youtuber» på visittkortet.

-Hva heter YouTube-kanalen din?
Den heter «Atle Ottesen Søvik». Jeg ser at navnet kunne vært mer kreativt. Jeg var inne på tanken om å la meg inspirere av HelseSista og kalle meg PresteMista eller lignende, men jeg landet trygt og traust.


-Fortell litt mer om innholdet

Videoene er hovedsakelig sortert på spørsmål. Allerede ligger det ute videoer som «hva er sannhet?», «hva er eksistens?», osv. Etter hvert kommer spørsmål som «hva er tid?» og «hva er bevissthet?». Til slutt rundes det av med «hvorfor finnes det noe i det hele tatt?». Underveis kommer også videoer med introduksjoner til evolusjonsteori, relativitetsteori, kvantefysikk og annen moro.

-Hvordan har du gått frem for å lage en YouTube-kanal?
Lars Moe på IT viste meg det helt grunnleggende, og så overser jeg alt annet. For meg er thumbnails tommelfingernegler, shorts kortbukser, og abonnement noe man har på avisen.

-Er kanalen på norsk eller engelsk?

Begge/both.

Aktuelt