Øystein Fidjeland (25) går femteåret på profesjonsstudiet i teologi, Cand. Theol. I løpet av studieårene er det ikke få studentforeninger han har rukket å være med i.

– Jeg har kost meg masse i mange ulike studentforeninger: Bibel og frokost, Lagslunsj, MF frisbee golf, MF høypuls, MF Runners, Nestenpresten, Studentrådet, Fadderuka, MF-fester, lunsjseminarer og Coffe Hour, også har jeg vært med i noe planlegging av MF-Revyen, forteller Øystein Fidjeland.

Hvordan er det å studere teologi?

– Man lærer mye om mye: både historie, språk, dogmatikk, sjelesørgeriske fag... Du får brukt mange sider av deg selv, og har praksis underveis i studiet. Lærerne er skikkelig flinke folk. De mange ulike fagdisiplinene former deg som menneske. Det synes jeg er spennende.

– Lett å bli kjent med folk

Hvordan er det å studere på MF?

– En stor fordel med å studere på MF, er at du møter så mange ulike mennesker. Du er garantert å treffe både folk som er lik deg og folk som er forskjellig fra deg. Det er utfordrende og lærerikt. MF har et veldig godt studiemiljø, med mange åpne studentforeninger. Det er lett å bli kjent med folk på MF – lett å slå seg ned på nye bord med folk du ikke kjenner. Inkluderende og mangfold er to stikkord som virkelig beskriver MF godt.

MF har et veldig godt studiemiljø, med mange åpne studentforeninger.
Det er lett å bli kjent med folk på MF.

– Tidligere har jeg gått på Hald internasjonale skole. Det er et godt, internasjonalt miljø på MF. Jeg har fått mye kontakt med de internasjonale studentene her på MF.

Stortrives i Oslo

Hvordan synes du det er å være student i Oslo?

– Jeg liker at det er så mange ulike muligheter her – så mange miljø og fritidsaktiviteter. Og Oslo er en pen by. Jeg setter pris på muligheten til å drive med friluftsliv i Marka. Også liker jeg at Oslo er en så stor by at du kan forsvinne litt. Det er mange gode kulturmuligheter her, med studentpris både på opera og på konserter. Det er veldig deilig med den gode kollektivtrafikken i Oslo. Er det noen negative ting med Oslo? Ikke som jeg kommer på. Det er litt dyrt å bo her, men det har gått fint. Jeg har deltidsjobb som resepsjonsvakt på MF. Jeg stortrives i Oslo.