Politiattest
Det er krav om å fremlegge politiattest ved opptak til en rekke studier ved MF. Det vil stå i opptaksbrevet du har mottatt om kravet gjelder ditt studieprogram.
Hvem skal levere politiattest?
Krav om politiattest gjelder for følgende studier ved MF:
- Profesjonsstudiet i teologi
- Metodistisk presteutdanning
- Erfaringsbasert master i kirkelig undervisning
- Lektorprogrammet
- Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU)
- Master i diakoni
- Erfaringsbasert master: Prest
- Praktisk-teologisk utdanning
Hvordan søke om politiattest?
Når du skal starte på et studieprogram som krever politiattest er det enklest å søke om politiattest direkte fra Studentweb. Du bør derfor vente til du har fått SMS fra oss om at du har fått tildelt studierett, og etter at Studentweb har åpnet (15. juni).
Det er også mulig å søke om politiattest fra Politiets nettsider. Se tilbudsbrevet du mottok på e-post for informasjon om hvordan dette gjøres. Merk at tilbudsbrevet må vedlegges søknaden.
Egen politiattest ved noen typer praksis
Hvis du i løpet av studiet skal i praksis i kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner (for eksempel på sykehjem eller i rusomsorgen), i kriminalomsorgen eller i forsvaret, trenger du en annen type politiattest enn den du leverer ved oppstart. I noen tilfeller kan dette også gjelde ved praksis på sykehus. Dette vil din praksislærer ha oversikt over.
Ta kontakt med din studierådgiver og be om en formålsbekreftelse du kan legge ved når du søker om politiattest.
Frist for å levere politiattest
- Hvis du har merknader på politiattesten, skal den leveres så raskt som mulig og senest innen tre uker etter at du mottok tilbud om opptak til det aktuelle studiet.
- Hvis du ikke har merknader på politiattesten, skal den leveres så raskt som mulig og senest ved oppstart til det aktuelle studiet.
Hvor skal attesten leveres:
Politiattester skal ikke sendes på e-post. Attesten lastes opp og sendes inn til oss via skjemaet i lenka under:
Du kan også sende den i posten eller levere den i studieresepsjonen i 3. etasje.
Ofte stilte spørsmål
Hva vil stå i politiattesten?
I politiregisterloven § 39 er det listet opp en del paragrafer i straffeloven som politiattesten sjekkes opp mot. Søkere som har vært dømt, har vedtatt forelegg, er siktet eller tiltalt for forhold som er listet opp i denne bestemmelsen, vil få dette anmerket på politiattesten.
Hva skjer hvis jeg ikke leverer politiattest?
Studenter som ikke har levert godkjent politiattest, har som hovedregel ikke rett til å delta i klinisk undervisning eller praksisstudier og kan ikke avlegge eksamener som krever at dette er gjennomført.
Hvor lenge er politiattesten gyldig?
- Politiattesten skal ikke være eldre enn tre måneder.
- MF har adgang til å få utlevert nye opplysninger fra politiet dersom det er grunn til å tro at det foreligger nye opplysninger av betydning for innholdet i politiattesten. Slik fornyet vandelskontroll foretas i samsvar med politiregisterloven § 43. Dette vil du i tilfelle bli informert om.
Hvilke konsekvenser kan merknader på politiattesten ha?
Merknad på politiattesten fører ikke automatisk til tap av rett til å delta i praksisstudier. Klagenemnda ved MF skal med bakgrunn i forholdene ved den kliniske undervisningen/praksisopplæringen på den utdanningen søkeren er tilbudt studieplass, og opplysningene som ligger til grunn for merknadene på politiattesten, vurdere om hensynet til pasienter, brukere, elever eller andre medfører at studenten skal utestenges fra klinisk undervisning/praksisstudium.
Saksgangen i forbindelse med politiattestsaker fremgår av forskrift om opptak til høyere utdanning kap. 6.
Her finner du regler om politiattest
- Universitets- og høyskoleloven § 12-2
- Universitets- og høyskoleforskriften kap. 6
- Politiregisterloven kap. 7