- Course code: AVH8010
- Credits: 30
- Language: Norwegian
Study program affiliation:
Master thesis AVH8010
Emnet utgjør det selvstendige arbeidet innenfor studieprogrammet Erfaringsbasert master i klinisk sjelesorg. Studenter på emnet må være tatt opp på programmet. Gjennom arbeidet med masteroppgaven skal studenten vise at hun/han kan gjennomføre et faglig, vitenskapelig arbeid i tråd med metoder og temaer innen fagområdet. Valg og vinkling av emne skal være i samsvar med de overordnete målene for programmet, slik disse er formulert under læringsutbyttebeskrivelsen i programbeskrivelsen. Arbeidet skal styrke studentens faglige grunnlag for egen yrkesutøvelse.
Arbeidsform og organisering
Mastergradsoppgaven skal være et selvstendig vitenskapelig arbeid og kan anta én av følgende former:
- Et større skriftlig arbeid (20 000 - 28 000 ord). Arbeidet kan være litteraturbasert eller basert på empirisk forskning.
- En artikkelbasert masteroppgave. Arbeidet består av en vitenskapelig artikkel og en sammenbinding/kappe. Artikkelen skal være et utkast klart for innsending til et vitenskapelig tidsskrift, etter de krav til form og omfang som foreligger for det aktuelle tidsskriftet. Sammen med artikkelen skal det levers en utdypende sammenfatning/kappe på 5000 - 7000 ord. Her utvider og utvikler man temaet for artikkelen. Sammenfatningen (kappen) skal ikke være en oppsummering av artikkelen, men en utdyping av sentrale elementer i artikkelen med et bredere perspektiv og en videre, utdypende diskusjon av artikkelens funn med tanke på bakgrunn/forskningskontekst, teori og metode.
Enten man leverer et større skriftlig arbeid eller artikkelbasert masteroppgave vil kravene til bestått være at arbeidet både gjennom sine enkelte deler og sin helhet viser at kandidaten innfrir kravene til emnets læringsutbytte og viser nødvendige kunnskaper, ferdigheter og kompetanse. Ved vurdering av artikkelbasert masteroppgave legges det vekt på at artikkel og kappe utfyller hverandre i tråd med premissene nevnt i forrige punkt.
Forskningsprosjektet kan være frittstående eller del av et større prosjekt hvor flere er engasjert. Ved felles prosjekt er det avgjørende at den enkeltes arbeidsinnsats kan identifiseres. Denne skal ikke være mindre enn ved annet selvstendig arbeid.
Alle studenter som skriver masteroppgave, skal ha kontrakt med en veileder. Veileders godkjenning av emne innebærer at det ligger innenfor studieprogrammets fagfelt og er egnet for en oppgave på 5000-nivå. Godkjenningen stadfestes gjennom veiledningskontrakten som leveres digitalt via eget nettskjema.
Forkunnskaper:
En student må normalt ha bestått alle tre PKU-emner, tilsvarende 60 studiepoeng, før oppmelding i masteroppgaveemnet.
Study requirements
For å levere en masteroppgave til endelig vurdering, må den enkelte student
- ha en gyldig kontrakt med veileder som sendes inn digitalt, der veileder bl.a. godkjenner emnet for masteroppgaven
- levere utkast som redegjør for emne, problemstilling og materiale for masteroppgaven innen en gitt frist
- levere melding om tidspunktet for når masteroppgaven planlegges levert og oppgi tema for oppgaven innen en fastsatt frist. Se eksamenssidene, under side «masteroppgaven», for hvordan du gir beskjed.
- godta «Erklæring om selvstendig arbeid» i forbindelse med endelig innlevering av masteroppgaven.
- delta i evaluering av emnet dersom det skal dybdeevalueres i det aktuelle semesteret.
Studenter som ikke oppfyller studiekravene, kan ikke gå opp til eksamen i emnet. For ikke å bruke et eksamensforsøk, må studenten aktivt trekke sin vurderingsmelding til emnet innen trekkfristen 1. november/1.mai.
Final assessment/Exam
Emnet AVH8010 har masteroppgave som vurderingsform. Det selvstendige arbeidet vurderes til bestått/ikke bestått. Innen 3-6 uker etter innlevering skal det gis beskjed til studenten om oppgaven er godkjent.
Det vises for øvrig til informasjon om innleveringsfrister, innleveringsprosedyre og formelle krav for utforming av masteroppgaven, som er tilgjengelig på eksamenssidene, under side «masteroppgaven».
Learning outcome
KUNNSKAP
Studenten har:
- Inngående kunnskap om temaet avhandlingen undersøker
FERDIGHETER
Studenten kan:
- planlegge, gjennomføre og ferdigstille et selvstendig forskningsprosjekt i tråd med gjeldende forskningsetiske normer
- formulere en presis problemstilling og avgrense et materiale ut fra problemstillingen
- foreta begrunnede valg av teori og metode ut fra materiale og problemstilling
- forklare sammenhengen mellom teori, metode, begrepsbruk og empiri/kildemateriale i eget forskningsarbeid
- bruke faglige begreper/teorier/verktøy til å analysere og drøfte en faglig problemstilling på en selvstendig måte
- finne og bruke relevante faglige kilder, og referere til disse på en god og redelig måte, i henhold til en etablert referansestandard.
- formidle egne forskningsresultater skriftlig på en konsis og systematisk måte
Overlapping courses
Emnet har ingen studiepoengreduksjon mot andre emner.